18 May 2010

100518 Assen en Zuidlarento compare: same pond, 8 weeks earlier (March 18)


ZORGPAD PARK DIEPSTROETEN
[#1448] Ik ben blij dat ik niet hoef mee te doen aan dat gejakker en gevlieg om eremetaal en zelfs de fiets bewust had thuisgelaten want nu kon ik optimaal genieten van een heerlijke, rustige wandeling door dit voor mij totaal onbekende gebied. Ik heb werkelijk m'n ogen uitgekeken want er valt onderweg beslist een heleboel te genieten. De route is fraai en uitstekend verzorgd: alle waypoints liggen precies waar ze worden beloofd, de vragen leiden nergens tot verwarring en zijn nooit voor meerdere uitleg vatbaar. Klasse! Uiteraard heb ik de iets langere wandeling via het bospad genomen, dat was echt het kersje op deze toch al overheerlijke taart. Ook voor beginnende (multi)cachers is deze route een aanrader van formaat. Ik heb precies een uur over de wandeling gedaan en daarvan heb ik zestig minuten genoten.

Dank&dag,
Vagebond


LANDGOED DE SCHIPBORG

[#1449] Dat gemopper over die lange rechte stukken begrijp ik niet zo goed want ik vond het hier vanochtend prachtig en lekker rustig. Maar goed, smaken verschillen nu eenmaal en het is zeker waar dat het laatste gedeelte van de route afwisselender is dan het eerste. Bij het vennetje was ik precies acht weken geleden ook al 'es geweest en toen zat 'ie nog helemaal dichtgevroren; dat kwam me vandaag onder het warme zonnetje welhaast onwerkelijk voor. Bij WP3 staan er flink wat (telefoon)nummers, cijfers en getallen op het bord maar het is vrijwel meteen duidelijk wat de vragensteller bedoelt. Bij WP6 raakte ik wél even in de war want ik zag daar twee richtingaanduidingen op twee verschillende bordjes naast elkaar en vond daardoor de bijbehorende vraag onduidelijk geformuleerd. Gelukkig kan E maar een beperkt aantal waarden hebben dus uiteindelijk kwam ik er wel weer uit, maar onduidelijkheden en multi's horen niet samen te gaan, vind ik althans. Van dat leuke hunebed was ik helemaal vergeten dat 't er stond, mooi om daar nog 'es een keertje een kijkje te nemen. Onderweg werd ik nogal verrast toen ineens twee roomblanke damesbillen zo'n anderhalve meter voor m'n neus opdoemden; ze had een hoge houtwal uitgezocht om een plasje te plegen en de bilpartij pedant de hoogte en mijn richting opgestoken waardoor geen detail me is ontgaan. Zij schaamde zich nogal, maar ik kon er wel om lachen. Is weer 'es wat anders dan een jagende vos, een ree of een adder. M'n eindberekening gaf dus drie mogelijke eindcoördinaten en, zoals het dan meestal gaat, vond ik de cache pas bij mogelijkheid drie. Mooie kloeke box op een prachtige, echte geocaching verstopplek. Om 10:30 uur heb ik het logboekje getekend en kon ik op weg naar m'n volgende multi van vandaag.

Dank&dag,
Vagebond


DICHTBIJ

[#1450] Indrukwekkend. Dat woord is voor mij het meest op z'n plaats tijdens - en ook nu nog na - het bezoeken van deze route. Vanwege m'n werk was ik vrij goed op de hoogte van wat zich allemaal in dit psychiatrisch ziekenhuis afspeelt en om daar weer 'es even echt bij stil te staan is op zichzelf al indrukwekkend genoeg. Enkele van de gedichten maakten eveneens grote indruk, sommige grepen me echt bij de keel en bij eentje schoot ik zelfs heel even vol. Je kunt deze route natuurlijk bewandelen als iedere andere, maar wie zich openstelt en het een en ander tot zich kan laten doordringen beleeft aan deze wandeling beslist een enorme meerwaarde. Ik heb zoveel mogelijk gedichten bezocht en ze allemaal rustig tot me laten doordringen, soms op een bankje met een sigaretje, waardoor ik vrij lang over de wandeling heb gedaan, ruim vijf kwartier. Het berekenen van de cachelocatie gaf me flink wat problemen; de - overigens prachtige - treurbeuk bracht me in de war en een telopdracht elders ook maar desalniettemin heb ik de cache uiteindelijk kunnen vinden en heb ik om 12.00 precies het logboekje ingevuld. Hartelijk dank voor deze zeer bijzondere multi !

Vriendelijke groet,
Vagebond