15 June 2010

100615 De Erfenis van Gerrit
[#1531] 11:45 Met dit soort puzzels heb ik helemaal niets; die sla ik vrijwel altijd over. Maar de combinatie van afzender JoJo die ik een warm hart toedraag én een spannend verhaal én een heuse schatkaart was onweerstaanbaar voor me, dus ik besloot de handschoen op te pakken en de uitdaging aan te gaan.

Niet via de puzzel, want daar zou ik vast niet uitkomen. Nee, gewoon in de sfeer van het spannende verhaal ben ik met de schatkaart in de hand op pad gegaan in de hoop ergens wat aanknopingspunten te kunnen vinden.

Na het zorgvuldig bestuderen van allerlei kaarten kwam ik tot een acceptabel beginpunt dat wel enigszins strookte met wat de schatkaart aan informatie prijs gaf. Daar heb ik kortgeleden vele, vele uren rondgedwaald; het was er beslist prachtig maar ondanks de veelheid aan routes en paden die ik heb geprobeerd kon ik nergens aanknopingspunten met de schatkaart vinden.

Knap vermoeid kwam ik uiteindelijk terecht op een terrasje waar ik me het ijskoude bier, een forse bal gehakt en een heerlijke uitsmijter goed heb laten smaken.

Vandaag besloot ik op herhaling te gaan want ik had inmiddels een alternatieve uitgangspositie in gedachten. Wederom was het bijzonder spannend om zonder gps en met alleen een schatkaart in de knuist het gebied in te trekken. Groot was m'n opluchting toen ik al snel het ene na het andere herkenningspunt zag waardoor ik wist dat ik op het goede spoor richting cache zat.

M'n ego werd ook weer 'es flink gestreeld want deze vrijgezelle Vagebond kreeg onderweg plenty aandacht van de dames. Ze waren trouwens erg mooi en bovendien tamelijk dapper want ze kwamen helemaal naar me toe om me te begroeten. Toch heb ik snel weer afscheid van deze groupies genomen want er lag nog een cache op me te wachten. Die liet zich gelukkig gemakkelijk vinden en na het invullen van het logboekje heb ik nog een tijdje op een vlakbij gelegen bankje van het zonnetje, een sigaretje en de zeer fraaie omgeving genoten. Echt een droom van een locatie was dat.

Voldaan wandelde ik terug naar de parkeerplaats, dolblij dat Jan die geheime schatkaart van Gerrit had ontdekt. Overigens mag Jan wel even langs de Specsavers want de kaart bevat inderdaad allerlei pijltjes, stipjes etcetera maar de 'getallen' waarover het verhaal spreekt komen op de schatkaart niet voor.

Die heb je trouwens ook helemaal niet nodig, het schitterende - en zeer goed geschreven - verhaal in combinatie met die duidelijke schatkaart is ruim voldoende. Zelfs het ene boompje tegenover de heuvel staat op de kaart dus je kunt van Gerrit zeggen wat je wilt maar nauwkeurig was 'ie zeker. JoJo: hartstikke bedankt voor dit bijzonder leuke avontuur!

Dank&dag,
Vagebond