03 May 2010

100503 Katlijk en Heerenveen met Niels

Vandaag was de enige dag deze week dat het rotweer zou worden en voor de verandering hadden de Paulusma's, Van Leuren en Timofeeff's inderdaad gelijk want het regende, het was koud en er blies een gure wind. Geen wonder dat de Schotse Hooglanders zich niet hebben laten zien, die zaten vermoedelijk allemaal lekker bij de kachel een kaartje te leggen.

We waren derhalve op onszelf aangewezen en met 'we' doel ik op de assistentie die ik vandaag aan m'n zijde had: de 12-jarige Niels die qua cache-ervaring nog tot de allerprilste beginners moet worden gerekend want zijn aantal founds bedroeg bij aanvang van deze dag precies 1. Hij moet - en wil nog graag - een heleboel leren. Beter - en waterdicht - schoeisel dragen bijvoorbeeld, want al binnen vijf minuten waren zijn gympen doorweekt tot binnen zijn sokken en hij heeft de volledige route, waarmee we overigens 2,5 uur in touw zijn geweest, op twee kletspoten uitgelopen. Doorzettingsvermogen kon hem derhalve niet worden ontzegd.

De verhouding leermeester-leerling kwam al snel onder druk te staan toen Vagebond tot tweemaal toe lelijk de mist in ging: zowel het tellen van een paar beuken als van een paar bouten ging hem niet goed af zodat de lezer nu begint te begrijpen waarom we 2,5 uur over 3,5 kilometer hebben gedaan: we gingen finaal de mist in en liepen op een gegeven moment ook ver buiten het bos in de stromende regen ons af te vragen waar zich het volgende waypoint nou toch in vredesnaam zou kunnen bevinden. Ik zou overdrijven als ik zou beweren de Afsluitdijk in de verte te hebben zien liggen, maar het scheelde weinig.

We zijn het hele stuk weer terug gewandeld, Niels leerde Vagebond beter kijken & tellen en pas na die voor mij gevoelige dreun ging alles verder van een leien dakje. We hebben genoten van dit prachtige natuurgebied, waren onder de indruk van wat zich allemaal rondom het droppingsveld moet hebben afgespeeld, vonden het kunstwerk allemachtig prachtig en waren zeer content met de leuke cache die weliswaar niet meteen, maar toch redelijk vlot gevonden werd.

Deze cache is een aanrader van formaat voor iedereen die van een lekkere multi houdt; alle punten zijn goed te vinden en de wereld waar het zich allemaal afspeelt is een bijzonder fraaie. Haxepaxe: mede namens Niels hartstikke bedankt voor deze bijzonder fijne multi.

Dank&dag,
Vagebond

P.S: Sorry Niels: de foto's zijn helaas van droevige kwaliteit; ik had de Nikon laten vallen en dat heeft de lens geen goed gedaan. Een enorm understatement want ik heb 'm inmiddels moeten weggooien en vervangen door een kekke Olympus 9010.