31 May 2010

100530 Groningen


[#1479] Vanochtend om 10:00 uur bij de bus de vrijwel complete Cornersgroup aangetroffen en even gezellig kennis gemaakt. Ik kende dit gebied alleen als een serie eindeloze weilanden, maar er blijken al negen jaar flink wat woningen te staan. Een mens kan ook niet even met z'n ogen knipperen of er verandert wel weer wat ;)[#1478] Het was in het hotel nog erg rustig toen ik er deze zondagochtend om 9.50 uur arriveerde; ik heb m'n logje dan ook zo stilletjes mogelijk geschreven om de gasten niet te wekken.


[#1480] Na de leuke ontmoeting bij de bus heb ik deze cache bezocht: wat een schitterende locatie! Heb hier vroeger vaak gefietst. Schandalig dat op de cacheplek duizenden folders zijn 'verstopt' door een gemakzuchtige 'bezorger'.


[#1481] Thom Puckey is hier zeer creatief met een schoorsteen bezig geweest. Blijkens het infobordje ernaast behoren de takken toe aan een verborgen goudkleurige bronzen boom in het binnenste van deze schoorsteen. Elke tak functioneert als een lied en met elkaar vertegenwoordigen ze de muze Polyhymnia. Met dit soort achtergrondinfo gaan die kunstwerkjes rondom Stad toch meer tot de verbeelding spreken, vind ik. Naast het kunstwerk bevonden zich twee witte zwanen: eentje sliep nog en de andere keek naar wat die rare Vagebond nou toch allemaal aan het doen was.
[#1483] Mooie Ilse memorial middels een leuke vlinder-puzzel. Was hier vorig jaar al maar toen was het dermate druk dat ongezien loggen onmogelijk was. Op deze zondagochtend rond 11.15 uur was het hier nog heerlijk rustig. Lieve Ilse, rust zacht...


[#1485] Deze leuke wandeling door dit prachtige dorpje Saaksum had ik verleden jaar al gedaan, maar door een rekenfout tijdens het stapeltellen kwam ik er toen niet uit. Ja, ik schaam me diep. Thuis kwam de blunder al snel voor de dag en vandaag heb ik dan eindelijk de fraaie cache mogen bewonderen. Mooie verpakking; daar hadden we vroeger de kelderkast vol mee staan maar tegenwoordig zie je ze bijna niet meer. Een hele leuke multicache. Aanrader!

[#1486] Deze schitterende omgeving van Wierhuizen verdient beslist veel meer geocaches. Moest wel even lachen om de creatieve, maar wel erg kort door de bocht manier waarop de uitbater van De Eenhoorn van een paard een mythologisch figuur heeft weten te maken: je neemt een afbeelding van het schaakstuk paard, model Staunton, spijkert vervolgens een latje tegen dat paardenhoofd en zie: je hebt een eenhoorn. Tja...[#1487] Om 13.10 uur gelogd in een plotseling losbarstende, enorme onweersbui; was meteen doorweekt tot op m'n Sloggi.


[#1488] Tijdens het loggen van BB8 was ik toch al kletsnat geworden, dus dan maken een paar liter regenwater extra ook niet meer uit en in de stromende regen wandelde ik naar deze cache die ik om 14:00 uur in handen had. Van de stadsmarkering heb ik niet veel kunnen zien want als brildrager ben je in de stromende regen qua zicht behoorlijk gehandicapt. Gelukkig hebben we de foto's nog. De koeien vonden me maar een vreemde kostganger. Heb een foto van ze gemaakt maar doordat de flitser enthousiast meedeed lijken hun ogen wel lampjes en daardoor doen de dames ineens een beetje griezelig aan. Dank&dag, Vagebond
[#1491] SADH is een serie gedenkwaardige caches met veel - en vaak indrukwekkende - achtergrondinformatie. Heb ze nog lang niet allemaal afgerond, maar ben dat beslist van plan want zowel de opzet als de uitvoering spreken me zeer aan. Via een korte wandeling over een fietspad bereikte ik de cache die zich gelukkig vlotjes liet ontdekken. Even verderop waren twee tennissers in de regen een balletje aan het slaan, maar de grootste attractie onderweg vormden een merrie met haar veulentje.[#1489] Dankzij de eerdere onweersbui beklauterde ik om 14.40 uur de berg in een kletsnatte spijkerbroek zodat de moeilijkheidsgraad van deze cache tijdelijk met een half puntje werd verhoogd. Volgens een bord geschiedde de beklimming 'op eigen risico' en op een ander bord werden de regels waar de bezoeker/skiër zich aan dient te houden ook nog uitgelegd. De graffiti op de container was mooi gedaan. Blijkbaar heeft de vorige cacher hier z'n pen (iets met Dukdalf) verloren; ik heb 'm rechtop in de grond geprikt, al denk ik niet dat 'ie voor dit pennetje andermaal deze klim over zal hebben. Maar je wéét 't nooit, dus vandaar. Dank&dag, Vagebond

[#1492] Tot mijn verrassing ontdekte ik tijdens de wandeling naar deze cache dit zeer fraaie en waterijke gebied; moet schaamtevol bekennen dat ik nooit heb geweten dat Oosterhoogebrug over zoveel fraais beschikte. De cache liet zich snel vinden. Dank&dag, Vagebond[#1493] Deze leuk verstopte cache ontdekte ik om 15.15 uur. Mooi gedaan!
Dank&dag, Vagebond
[#1495] Hahaha wat een leuke manier om een cache droog & veilig te verstoppen! Je kijkt er in het begin finaal overheen, maar op een gegeven moment schiet je vanzelf in de lach. Nice! Dank&dag, Vagebond[#1494] Vanwege een kleine miswijzing heb ik toch wel even flink moeten zoeken, maar uiteindelijk gaf de koker z'n locatie prijs en kon ik om 15.40 uur de logrol tekenen.

Het fraaie keldertje functioneert op zich nog prima als cacheplek dus ik heb om 16.20 uur een papiertje met m'n gegevens achter kunnen laten. Helaas heb ik slechts 1 van de kelderdekseltjes terug uit de bosjes kunnen opvissen; een wat betere afdekking lijkt me wenselijk. Een nieuwe locatie ook want deze rippers komen hier geheid terug, vrees ik. Jammer, want het is een pracht van een keldertje en ook nog op een mooi plekje. Dank&dag, Vagebond


[#1497] Nou, je kunt hier op zondagmiddag zwaaien tot je een ons weegt, maar teruggezwaaid wordt er dan natuurlijk niet. Dus heb ik me om 16.45 uur maar geconcentreerd op het netjes invullen van de logrol terwijl ik uitzicht had op de Euroborg.

[#1498] Nou, die 19.814 mensen waren er vanmiddag niet, maar voor een stille, regenachtige zondagmiddag was het hier verrassend druk. Het was m'n allereerste kennismaking met dit complex en ik heb m'n ogen uitgekeken naar wat hier allemaal woont, werkt en recreëert. Vanaf de cache 'even zwaaien' was het nog een leuke wandeling naar de cache, maar om exact 17.00 uur had ik de dekselse micro in handen.
[#1499] Die genoemde filosofische benadering een denkbeeldige confrontatie met het oneindige ‘niets’ leek me wel wat en dus meldde ik me om 17.15 uur op de cachelocatie. Dat ging overigens niet zonder hobbels want onderweg kom je over drie uitermate vervelende wegdrempels, vermoedelijk aangelegd door iemand die echt een bloedhekel aan auto's heeft. Of in banden & schokdempers handelt, dat zou me ook niet verbazen. Snelheidsremmende maatregelen vind ik prima, maar deze drie obstakels zijn echt van de allerergste soort en zouden onmiddellijk vervangen moeten worden door listig geplaatste bloembakken of zo. Gelukkig liet de cache zich gemakkelijk vinden waarna ik het 'hully gully parcours' weer in omgekeerde volgorde mocht afleggen. Het is trouwens best bijzonder dat een kunstenaar zijn creatie zo ingrijpend heeft willen aanpassen om 'mogelijk fatale plannen' onmogelijk te maken. Dank&dag, Vagebond[#1500] Eigenlijk had ik voor m'n 1500 cache een hele andere in gedachten, maar vanwege een tamelijk domme aanrijfout kwam ik nu eerst terecht op deze, op zondagmiddag tamelijk desolate, carpoolplaats. Leuk verstopt: de cache is eigenlijk voor iedereen zichtbaar maar toch ook weer niet. Verder zal ik niets verklappen want er zijn al veel teveel programma's waarin goochelaars en *kuch* mentalisten worden ontmaskerd.


[#1502] De cache lag om 18.30 uur open&bloot op de grond en was blijkbaar uit z'n verstopplaatsje gerold. Ik heb 'm netjes teruggelegd en dankzij de rode linten hoeft niemand meer te peuteren en zijn hulpmiddelen ook niet meer nodig, mits de koker op de juiste wijze - als een tampon - wordt teruggeplaatst.

[#1503] Een heerlijke wandeling in het avondzonnetje naar deze cache op een donders mooi plekje. Op een enkele hondenuitlater na was de wereld hier compleet uitgestorven waardoor de rust & de stilte welhaast overweldigend was. Om 19.00 uur heb ik het logrolletje getekend. Ik ben traditioneel vergeten om de bonusletters & reservegetallen te noteren dus als ik hier ooit nog weer 'es in de buurt kom dan mag ik de wandeling nogmaals afleggen. Met het allergrootste plezier overigens. Kan me overigens nauwelijks voorstellen dat er aan de binnenkant van dit ienieminidopje nog plaats is voor een getal van twee cijfers, maar ik laat me t.z.t. graag verbazen. De uitgebreide achtergrondinformatie op de cachepagina heb ik overigens zeer gewaardeerd en de roemruchte nachtbidders ben ik gelukkig niet tegengekomen.